Happy Mothersday!


Gratulerer så mye med morsdagen, alle mødre der ute! <3
Håper alle har blitt vartet litt ekstra opp idag, og at dere har hatt en fin morsdag. For min del startet dagen med å stå tidlig opp (tilogmed før mann og barn) for å dra på varetelling på jobben.
Etter varetellingen var det rett hjem for å gjøre ferdig gulrotmuffins /gulrotcupcakes jeg allerede hadde forberedt en røre til. Dette er første gangen jeg har prøvd meg på gulrotkake i det hele tatt, men det ble utrolig nok veldig godt! Oppskiften finner du lenger ned i innlegget.
Vi har vært på besøk hos Mamma og småsøsknene mine, etterfulgt av et besøk hos Pappa og Mette idag. Mathea har storkoset seg, og vi er alle gode og mette med gulrotmuffins i magen.
Er det morsdag så er det morsdag!


Ingredienser
(ca 20 cupcakes)

- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 dl solsikkeolje
- Ca. 5 dl revet gulrot

Cream Cheese Frosting:
(Jeg doblet denne oppskriften;)
- Ca. 200 g Philadelphia naturell kremost
- 1 ts vaniljesukker eller vaniljeessens
- 100 g romtemperert smør
- 250 g melis

Stekes på 160 grader, midt i ovnen.
Begynn med å piske sammen sukker og egg til eggedosis, før du tilsetter solsikkeolje.
Bland sammen resten av de tørre ingrediensene i en egen bolle, og tilsett det tørre i eggedosisen litt etter litt.
Tilslutt vender du inn revet gulrot.

Når du  nå skal fordele røren i cupcakeformer, ikke fyll formene for fulle. Jeg trodde ikke jeg tok for mye i, men de fleste vokste veeeldig mye mer enn jeg hadde trodd de skulle, og det fløyt en del utover.
De bør være ferdige etter omtrent 12-17 minutter, litt ettersom hvor store cupcakesformer du bruker og hvor varm ovn du har. Sjekk ved å stikke f.eks en spisepinne i kakene, er den tørr når du tar den ut av kakene er de ferdige!

Frostingen er veldig enkel å lage.
Begynn med å piske det romtempererte smøret sammen med litt og litt melis til det blir fluffy. Tilsett kremost og vaniljesukker/-essens.
Jeg bruker wilton sprøyteposer og en tipp alt ettersom hvordan jeg vil det skal se ut.
(Avkjøl kakene før du pynter dem, ellers vil frostingen smelte og det blir bare søl)
Strø litt sprinkles på tilslutt, og vips så er det ferdig!


Ha det bra så lenge.

4 kommentarer

Anette

09.02.2014 kl.21:41

Såg skikkelig gode ut. Skal definitivt prøves:)

studentfruen

09.02.2014 kl.21:51

God morsdag :)

De så knall gode ut - må skrive opp den oppskriften altså :)

Christine

10.02.2014 kl.14:12

Anette: De ble veldig gode! Bør absolutt prøves:D <3

Christine

10.02.2014 kl.14:13

studentfruen: Tusen takk og det samme til deg!:-D
Det bør du absolutt gjøre, kjempegode:-) <3

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

23, Skedsmo

Jeg heter Christine, og ble mamma for første gang i slutten av desember 2012, til jenta vår Mathea. I slutten av juli 2014 ble jeg mamma for andre gang, da lillebror Milian kom til verden. Tanken med denne bloggen er først og fremst å dokumentere- fordi jeg synes det er gøy å ta bilder og skrive, og se tilbake på det som er skrevet. Det ligger kanskje litt i navnet - Collecting Moments.

Kategorier

Arkiv

hits