Hjertebrownies


Hjerteformet brownie passer jo fint på en dag som denne, eller hva? Ikke bare er den fin og se på, den smaker himmelsk også.

Oppskriften fant jeg rett og slett så enkelt som ved å søke på "brownies" på google, og valgte helt tilfeldig å klikke meg inn på en link til en blogg, med overskriften "Verdens beste brownies". Verdt et forsøk!
(Jeg tror ikke denne bloggeren er aktiv lenger, ihvertfall ikke på denne bloggen, men du finner den her.)

Hun presiserer i innlegget at det er utrolig viktig å følge oppskriften til punkt og prikke. Jeg hadde forsåvidt ikke nok bakekakao, så jeg erstattet halvparten med Oboy. Funket helt fint!
Til verdens beste brownies trenger du:

- 6 dl sukker
- 4 dl mel
- 6 egg
- 4 dl bakekakao
- 1 ts bakepulver
- 380 g smør

- Knekk eggene i en bolle, og tilsett sukkeret. Dette skal vispes i minst 5 minutter til en fluffy eggedosis.
- Resten av de tørre ingrediensene blandes i en egen bolle, før du rører inn eggedosisen med en sleiv eller slikkepott
(skal ikke vispes med elektrisk visp)
- Smelt smøret, og rør det forsiktig inn i blandingen.
- Om du ønsker det kan du tilsette hakkede nøtter, sjokolade etc i røren nå.

- Smør en langpanne med smør, husk kantene også.
- Hell røren i og fordel den jevnt utover med en slikkepott.



Denne skal stekes på 150 grader, på nederste rille, i omtrent 18 minutter, står det i oppskriften.
Jeg måtte forøvrig steke min i hvertfall 25 minutter før den var ferdig. Men følg nøye med!
Sjekk ved å stikke feks en spisepinne eller gaffel i kaken - er den tørr er kaken ferdig.
Hemmeligheten med denne brownien er visst at den skal avkjøles med en gang den kommer ut av ovnen.
Dekk langpannen med et flatt stekebrett og sett inn på et kjølig rom eller evt ut. Denne er nemlig ekstra god kald- og jeg er helt enig i at den er mye bedre kald enn varm!:D

Når kaken var kald, stakk jeg ut hjerter med en pepperkakeform, og drysset litt melis over. Namnam.
Fantastisk med litt vaniljeis og friske jordbær ved siden av!


Nå er magene våre, og ikke minst fryseren, stapp full av denne deilig browniesen.

Jeg har vært så heldig og fått vakre roser, kort, en bok jeg ønsket meg, sjokolade og søtsaker av min kjære idag.
Og jeg kunne jo ikke være noe dårligere, så det ble roser og godis på han også;)
Som de slitne småbarnsforeldrene vi er tok vi den romantiske valentinesdaten vår med sofaen og Tv'en ikveld, og nå skal vi hente inn litt etterlengtet søvn.
Håper alle har hatt en fantastisk valentine's day, uansett hva du har gjort idag! :)

Har du hatt en fin dag?

10 kommentarer

rosmariskarheim

14.02.2014 kl.23:41

Herlig:)

Renate rødberg

14.02.2014 kl.23:51

Så flink du er, de så kjempe gode ut! Den oppskriften skal jeg prøve neste gang jeg skal bake brawnis! Fikk lyst å bake nå, nam. Har ikke feiret så mye med min kjærest i dag, men det har fortsatt vært en helt grei dag:) ha en fin helg videre :)

Janicke ღ

14.02.2014 kl.23:53

Åh, de var fine... ;)

Navn

14.02.2014 kl.23:58

De var fin!! Og så så gode ut! Fin blogg <3 ta gjene en liten titt innom bloggen vår:-)

Fineliving

15.02.2014 kl.02:15

Kjempe søtt! Og ikke minst sikkert kjempe godt! :)

Christine

15.02.2014 kl.10:46

rosmariskarheim:
Tusen takk! :D <3

Christine

15.02.2014 kl.10:47

Renate rødberg:
Tusen takk!:D <3 Jaa du bør absolutt prøve den, den var veldig god! :)

Ha en fin helg videre du også, kos deg masse!:) <3

Christine

15.02.2014 kl.10:47

Janicke: Tusen takk:D <3 Og veldig gode ;)

Christine

15.02.2014 kl.10:48

Navn: Takk!:D De var veldig gode ;)

Christine

15.02.2014 kl.10:48

Fineliving: Taaakk!:D Jaa, absolutt begge deler;) <3

Skriv en ny kommentar

Christine

Christine

23, Skedsmo

Jeg heter Christine, og ble mamma for første gang i slutten av desember 2012, til jenta vår Mathea. I slutten av juli 2014 ble jeg mamma for andre gang, da lillebror Milian kom til verden. Tanken med denne bloggen er først og fremst å dokumentere- fordi jeg synes det er gøy å ta bilder og skrive, og se tilbake på det som er skrevet. Det ligger kanskje litt i navnet - Collecting Moments.

Kategorier

Arkiv

hits